Veelgestelde vragen

Met enige regelmaat ontvangen wij via verschillende kanalen vragen over dit project. De vragen beantwoorden we via onderstaande FAQ lijst. Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan per e-mail. We streven ernaar deze vragen binnen twee werkweken individueel te beantwoorden en, indien het een vraag van algemeen belang betreft, deze hierna ook op deze pagina te plaatsen.

Informatie, communicatie & planning

1. Ik wil graag schriftelijk (per post) op de hoogte gehouden worden van de vorderingen, is dat mogelijk?

Onze communicatie verloopt digitaal, middels de digitale nieuwsbrieven. Deze ontvang je omdat je ingeschreven staat als geïnteresseerde voor Parcour.

2. Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van de co-creatie mogelijkheden. Hoe meld ik me aan?

Dat kan door je in te schrijven. Als er een co-creatie evenement plaatsvindt ontvang je hiervoor een uitnodiging via de digitale nieuwsbrief.

3. Ik ben geïnteresseerd in wonen in Parcour. Kan ik contact opnemen voor meerinformatie?

Alle beschikbare informatie plaatsen we zo snel mogelijk op de website. Staat de informatie die je zoekt hier niet bij?  Neem dan contact op met het verkoopteam van Blauwhoed. Deze zijn per e-mail (verkoop@blauwhoed.nl) te bereiken of telefonisch: 010-4535311.

4. Wat wordt er bedoelt met participatie? 

De contouren van Parcour hebben wij geschetst, de invulling bedenken we graag samen met de buurt & geïnteresseerden. Hier zijn we al een tijd mee bezig via ons participatieplatform CitizenLab. Via dit platform delen we informatie, nodigen we geïnteresseerden uit en is het mogelijk om actief mee te praten over het project.

5. Wanneer start de verkoop van Parcour 

Er is nog geen definitieve planning bekend. Zodra hier meer duidelijkheid over is communiceren we dit via de nieuwsbrief en website. 

Informatie over de woningen

1. Wat voor type woningen komen er? 

Er komen 5 woningtypes in het project; bungalows (circa 140m²), appartementen (circa 100 tot 180m²), herenhuizen (circa 180m²), stadswoningen ((circa 110m²) en villa’s (circa 200 tot 240m²).

2. Wat is de prijsindicatie van de woningen? 

Parcour is nog in ontwikkeling, hierdoor zijn de prijzen nog niet vastgesteld. Om toch een idee te geven  communiceren we een prijsrange. Deze staat genoemd bij het woningtype. Deze prijsrange is slechts een indicatie en kan nog wijzigen gedurende het ontwikkeltraject. De woningen worden met kavel in volledig eigendom verkocht (geen erfpacht).

3. Komen er ook huurwoningen? 

Nee, in Parcour komen geen huurwoningen.

4. Waar kan ik de plattegronden vinden? 

Omdat het project nog in ontwikkeling is zijn de definitieve plattegronden nog niet beschikbaar. Zodra er meer bekend is over de woningen wordt dit via de nieuwsbrief gecommuniceerd en op de website geplaatst.

Duurzaamheid

1. Hoe duurzaam worden de woningen?

De woningen worden gebouwd volgens bouwbesluit en moeten minimaal voldoen aan de BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) eisen. Ze worden gasloos met een warmtepomp, zonnepanelen, vloer verwarming en koeling.

2. Hoe ziet de parktuin eruit? 

De parktuin wordt centraal aangelegd in het midden van het plan. Deze wordt zo natuur inclusief mogelijk ingericht. Denk hierbij aan Wadi’s voor het regenwater op te vangen, inheemse planten om de biodiversiteit te stimuleren. Er worden ook verschillende paden aangelegd. Alle woningen hebben zicht op de parktuin, waardoor je in het groen woont.

3. Hoe zit het met de CO2- uitstoot en circulariteit? 

Om de CO2-uitstoot van Parcour te beperken wordt er nagedacht over het inperken van verkeersbewegingen tijdens de bouw en het toepassen van demontabele, herbruikbare (circulaire) materialen.

4. Wat doet Parcour met klimaat, ecologie en biodiversiteit?

Bij de ontwikkeling van Parcour wordt bij de inrichting van de openbare ruimte en het groen in het plan rekening gehouden met een klimaatadaptieve inrichting, waarbij o.a. met de beplanting ingespeeld wordt op perioden van droogte en (overvloedige) regen en het vergroten van de biodiversiteit.