Woningaanbod

Alle woningen in Parcour worden rondom een parktuin gebouwd en zijn op een speelse manier verbonden met de natuur. De woningen zijn zo geschakeld dat ze ’voelen’ als wagonnetjes in een trein. Een subtiele knipoog naar het spoor. Vanuit elke woning heb je een mooi, vrij uitzicht op het groen voor je deur.

Voor nog meer groen hoef je niet ver te zoeken. De centrale parktuin leidt naar de monumentale poorten van het Van Bergen IJzendoornpark, waar je heerlijk kunt ontspannen of sporten.

Stadswoningen

Deze ruime (circa 120 m²) en brede woningen (5.40m breed) liggen aan een gezellig, autoluw hofje. Vanuit de keuken op de begane grond heb je een mooi uitzicht op het groen voor de deur. Dit versterkt de parkbeleving en verbind je met de buurt. Er zijn altijd mensen in voor een praatje en kinderen die buitenspelen.

De woonkamer vind je een etage hoger. Dat maakt deze woningen bijzonder. En het is mogelijk om in deze ruimte een kleine pantry te creëren, zodat je ook op deze etage makkelijk een kopje koffie zet of een koud drankje uit de koelkast pakt. Liever de hele keuken op de eerste verdieping? Dat kan ook! Vanaf het woningbrede balkon van bijna 1,80 meter diep op deze verdieping zie je het groene park.  

Hier zit je gezellig samen voor de tv en er is voldoende ruimte om thuis te werken. In de woonkamer, of in één van de drie slaapkamers. Moet je wel naar kantoor? Dan ben je er zo met het ov. Misschien heb je dus niet eens een auto nodig, maar je hebt in ieder geval één parkeervergunning per woning. 

De woningen zijn duurzaam, worden verwarmd met een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen. Zo draag je eenvoudig iets bij aan het behoud van de natuur en houd je de energiekosten laag.

Aan de zijde van het spoor hebben de woningen een gesloten, groene buitengevel. Hierdoor hebben de woningen vanaf alle verdiepingen een optimale relatie met de zonnige parkzijde. Dit zorgt ook voor rust en privacy. En het is een mooie schuil- en broedplaats voor vogels en insecten. Ook zij hebben het goed in Parcour. 

De fiets staat in de eigen berging, deze is via de achterzijde van de woning te bereiken. Wil je nog meer groen om je heen? Creëer een moestuintje in je voortuin. Die ligt op het zuiden, dus je hebt hier volop zon. Aan de doodlopende binnenstraat liggen in totaal tien stadswoningen en vijf bungalows. Alleen de auto's van de bungalows rijden door de straat. Zo is de voortuin een rustige, prettige buitenruimte aan de keuken en een fijne plek voor kinderen om buiten te spelen.

Huidige indicatie v.o.n. som vanaf circa € 490.000,-

lees meer

lees minder

Appartementen

Het statige appartementencomplex vormt het middelpunt van het stadspark. Door het gebruik van groen geglazuurde stenen op de begane grond ontstaat een mooi, visueel verband met de natuurrijke omgeving.

Er zijn negen luxe appartementen. Je loopt je buren hier niet constant tegen het lijf, want er zijn maar twee appartementen per etage. Dit betekent ook dat je vanuit je appartement aan verschillende kanten een prachtig uitzicht hebt. Woon je op de begane grond? Dan heb je een riant terras op het zuiden. En vanaf de ruime balkons op de verdiepingen kijk je fijn uit op het park.

Dit type appartement is zeldzaam in Nederland. Echt een klasse apart met oppervlaktes van circa 100 tot 180m². Met een riante living, open keuken, twee of drie slaapkamers en één of twee badkamers heb je volop leefruimte op één etage. Voor je (elektrische) fiets en tuinspullen is plek genoeg in de eigen berging op de begane grond. Je hebt parkeerplek voor de deur. En je woont heel energiezuinig, want de appartementen worden duurzaam verwarmd door een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen.

Vanuit het park loop je via een tussenstraatje richting de mooie entreehal. Er zijn in totaal vijf typen appartementen. Allemaal net even anders. Elk heeft z’n eigen charme. Zo hebben de twee hoger gelegen appartementen met grote raampartijen aan het park een plafondhoogte van maar liefst 3,3 meter hoog.

Huidige indicatie v.o.n. som vanaf circa € 500.000,-

lees meer

lees minder

Bungalows

Door de breedte (10 meter) van deze woningen zijn er veel mogelijkheden voor de indeling. Standaard zit het woon-, slaapgedeelte en badkamer op de begane grond. Hierdoor kan de eerste verdieping naar wens worden ingevuld. Dit maakt de woning levensloopbestendig. Met circa 140m² aan woonoppervlak is er ruimte genoeg voor je eigen interpretatie en wensen. Dit zorgt voor een mooie variatie aan bewoners in Parcour.

 Het hofje tussen de bungalows en stadswoningen is knus. Het heeft een erfachtig karakter en wordt door de bewoners gezamenlijk ingericht. In de buitenruimte aan de achterzijde van de woning komt een groenzone met winterharde begroeiing. In combinatie met de wadi’s en het hoogteverschil richting de groene ruimte ontstaat er een natuurlijke erfafscheiding. Zo heb je volop privacy. Ook handig: je zet je auto veilig in je eigen carport voor de deur.

 De bungalows vormen een mooi geheel met het stadspark van Parcour, door de aangrenzende terrassen. Het begroeide dak maakt de bungalows groen vanbuiten en de duurzame, energiezuinige warmtevoorzieningen maken ze net zo groen vanbinnen.

Huidige indicatie v.o.n. som vanaf circa € 775.000,-

lees meer

lees minder

Herenhuizen

De statige herenhuizen vormen het visitekaartje van Parcour aan de westzijde van het park. Aan de buitenkant is de begane grond rijk gedetailleerd met groen geglazuurde stenen. Dit geeft de huizen een luxueuze uitstraling en de binnenkant is minstens net zo bijzonder.

De herenhuizen hebben stuk voor stuk een verhoogde begane grond van maar liefst 2,9 meter hoog. Hierdoor oogt de ruime woonkamer met open keuken nog ruimer. En de woningen zijn 6.60 m breed. Dit is ongeveer een meter breder dan een gemiddelde woning zoals deze. Er zijn 6 slaapkamers en het mogelijk om voor een tweede badkamer te kiezen. De totale oppervlakte is circa 185m².  Ideaal voor grotere gezinnen.

De woningen zijn zeer energiezuinig. Dat is natuurlijk fijn met zo veel ruimte. Alles is goed geïsoleerd en de verwarming wordt geregeld door een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen.

Aan de voorkant grenzen de herenhuizen aan het park van Parcour, waar kinderen lekker kunnen spelen. Aan de achterkant heb je volop privacy in je rustige, zonnige tuin, die ook nog eens prachtig aan het water grenst. Met de plantenbakken op de eerste etage worden de herenhuizen op subtiele wijze betrokken bij het groen van het park.

En wil je lekker een dagje weg? Loop vanuit je huis zo naar de binnenstad. Neem de trein naar Rotterdam of Delft voor een dagje shoppen met de kids of een romantisch avondje uit eten. Of pak de auto de auto als dat handiger is. Je hebt recht op één parkeervergunning per woning.  

Huidige indicatie v.o.n. som vanaf circa € 725.000,-

lees meer

lees minder

Twee-onder-één-kapwoningen

Wonen aan het kop van het park met zowel aan de voor als achterzijde kijkend in het groen. De vier twee-onder-één kapwoningen liggen heerlijk met de achtertuin aan het water. Hier geniet je van middag en avondzon! Aan de buitenkant is de voorzijde van de woning rijk gedetailleerd met groen geglazuurde stenen. Je ziet: deze woning hoort hier!

De ruime woonkeuken op de begane grond is bijna 3m hoog en 6,5m breed. Met veel ramen aan voor, achter en zijkant. Deze hoogte en openheid geeft dat luxueuze gevoel! Op de eerste verdieping liggen de 4 slaapkamers en de badkamer. De totale oppervlakte is circa 130m².

De woningen zijn energiezuinig. Dat is natuurlijk fijn, alles is goed geïsoleerd en de verwarming wordt geregeld door de warmtepomp in combinatie met zonnepanelen.

Deze woningen liggen aan één zijde vrij, waardoor je makkelijk langs de woning naar de achtertuin kan lopen. Makkelijk als je in de tuin aan het werk bent, of je de fiets in de berging wil zetten.

Huidige indicatie v.o.n. som vanaf circa € 725.000,-

lees meer

lees minder

Villa's

In de 7 luxe villa’s van Parcour geniet je optimaal van het parkgevoel. Aan alle kanten heb je een prachtig uitzicht. Het historische Van Bergen IJzendoornpark vormt je tweede achtertuin. En aan de voorkant kijk je vanaf één of meerdere balkons uit op het nieuwe stadspark van Parcour. De villa’s hebben aan deze zijde ruime woonkeukens. Hier geniet je heerlijk samen of met het hele gezin van de maaltijd. De plafondhoogte van bijna  3 meter en de  grote raampartijen zorgen voor een fijn, natuurlijk ochtend- en avondlicht.

 De villa’s zijn luxueus en duurzaam gebouwd. Je energieverbruik is laag, want je huis wordt verwarmd door een luchtwarmtepomp in combinatie met zonnepanelen en alles is perfect geïsoleerd. Rij je elektrisch? Dan is het mogelijk om je auto voor de deur op te laden. Of loop naar het station om de hoek als je liever de trein pakt naar je werk.

Er zijn drie typen villa’s met twee of drie woonlagen, met circa 175 – 210m² woonoppervlakte, vrijstaand en geschakeld. Voldoende ruimte voor het hele gezin met 4 tot 6 slaapkamers en 2 badkamers in de drielaagse villa’s. Alle villa’s hebben een riante tuin grenzend aan het groen, waarin je volop van je privacy geniet. Het groen geglazuurde metselwerk vormt een symbolische overgang van park naar bebouwing.

Huidige indicatie v.o.n. som vanaf circa € 900.000,-

lees meer

lees minder