Woningtypes

Alle woningen in Parcour worden rondom een parktuin gebouwd en zijn op een speelse manier verbonden met de natuur. De woningen zijn zo geschakeld dat ze ’voelen’ als wagonnetjes in een trein. Een subtiele knipoog naar het spoor. Vanuit elke woning heb je een mooi, vrij uitzicht op het groen voor je deur.

Voor nog meer groen hoef je niet ver te zoeken. De centrale parktuin leidt naar de monumentale poorten van het Van Bergen IJzendoornpark, waar je heerlijk kunt ontspannen of sporten.

Ext stadswoningen low res

Stadswoningen

Deze ruime woningen liggen aan een gezellig, rustig en autoluw straatje. Vanuit de keuken op de begane grond heb je een mooi uitzicht op het groen voor de deur. Dit versterkt de parkbeleving en verbind je met de buurt. Er zijn altijd mensen in voor een praatje en kinderen die buitenspelen. Aan de zijde van het spoor hebben de woningen een gesloten, groene buitengevel.

 Hierdoor hebben de woningen vanaf alle verdiepingen een optimale relatie met de zonnige parkzijde. Dit zorgt ook voor rust en privacy. En het is een mooie schuil- en broedplaats voor vogels en insecten. Ook zij hebben het goed in Parcour. 

De lichte woonkamer op de eerste etage biedt een ruim balkon met uitzicht op de groene daken van de bungalows. Hier kijk je gezellig tv, werk je vanuit huis of geniet van een drankje op het woning brede balkon. En wil je ook op de eerste etage een kopje koffie kunnen zetten of een koud drankje uit de koelkast willen pakken, dan is er genoeg ruimte om een kleine pantry te creëren. Het enorme gevoel van rust en ruimte en het uitzicht op groen maken deze woningen heel bijzonder.

De woningen zijn duurzaam, worden verwarmd met een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen. Zo draag je eenvoudig iets bij aan het behoud van de natuur en houd je de energiekosten laag. 

De fiets staat in de eigen berging, deze is via de achterzijde van de woning te bereiken. Aan de doodlopende binnenstraat liggen in totaal tien stadswoningen en vijf bungalows. Alleen de auto's van de bungalows rijden door de straat. Zo is de voortuin een rustige, prettige buitenruimte aan de keuken en een fijne plek voor kinderen om buiten te spelen.

lees meer

lees minder

Appartementen

Het ruime appartementencomplex met groene achtergevel vormt het middelpunt van het park. Je vindt hier negen luxe appartementen waaronder een penthouse. Per etage zijn er slechts twee appartementen. De appartementen op de begane grond hebben een ruim terras op het zuiden.

Allen hebben riante buitenruimtes aan de zonzijde met een geweldig uitzicht op het park. Je beschikt over een riante living met open keuken, een tot drie slaapkamers, een of twee badkamers en een aparte bergruimte op de begane grond. Voor bijvoorbeeld de (elektrische) fiets. De auto parkeer je op de parkeerplaats voor de deur. Het penthouse en een hoger gelegen appartement beschikken over een extra hoog plafond. 

En je woont heel energiezuinig, want de appartementen worden duurzaam verwarmd door een warmtepomp. Dit is het type appartement dat zeldzaam is in Nederland. Echt een klasse apart.

Vanuit het park loop je via een tussenstraatje richting de mooie entreehal. Er zijn in totaal vijf typen appartementen. Allemaal net even anders. Elk heeft z’n eigen charme.

lees meer

lees minder

Ext appartementen low res
Ext bungalows low res

Bungalows

 Het straatje tussen de stadswoningen en de bungalows is knus en autoluw. Alleen de bewoners van de bungalows komen er met hun auto om deze voor de deur te parkeren. Vanaf het terras is er mooi uitzicht over het park dat met wadi’s en kruidenmengsels een weids uitzicht biedt. Het talud langs de patio wordt ingeplant met vaste bloeiers en heesters en biedt voldoende privacy.

 Door de breedte van deze woningen zijn er veel mogelijkheden voor de indeling. Ideaal als je bijvoorbeeld graag het woon-en slaapgedeelte op de begane grond wilt hebben. Er is in ieder geval ruimte genoeg voor je eigen interpretatie en wensen. 

De bungalows vormen een mooi geheel met het stadspark van Parcour, door de aangrenzende terrassen. Doordat de bungalows laag zijn en een groen dak krijgen, worden ook de daarachterliggende stadswoningen bij het park betrokken. En misschien nog wel belangrijker: de duurzame, energiezuinige warmtevoorzieningen maken de bungalows van binnen net zo groen als van buiten.

lees meer

lees minder

Herenhuizen

De statige herenhuizen vormen het visitekaartje van Parcour aan de zuidwestzijde van het park. Wat gelijk opvalt zijn de prachtige, groen glazuurde stenen aan de buitenzijde. De bijna 3 meter hoge begane grond geeft de woonkamer met open keuken een ruim en uitnodigend karakter. Wat deze herenhuizen uniek maakt is de breedte van 6.60 m. Dit is ongeveer een meter breder dan een gemiddelde woning zoals deze. 

Er zijn 6 slaapkamers en het is mogelijk om voor een tweede badkamer te kiezen. Ideaal voor grotere gezinnen. Aan de voorkant grenzen de herenhuizen aan het park van Parcour, waar kinderen lekker kunnen spelen. Aan de achterkant heb je volop privacy in je riante tuin op het zuiden met hoogteverschil, die ook nog eens prachtig aan het water grenst. Met de plantenbakken op de eerste etage worden de herenhuizen op subtiele wijze betrokken bij het groen van het park.

De woningen zijn zeer energiezuinig. Dat is natuurlijk fijn met zo veel ruimte. Alles is goed geïsoleerd en de verwarming wordt geregeld door een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen.

Wil je lekker een dagje weg? Loop vanuit je huis zo naar de binnenstad. Neem de trein naar Rotterdam of Delft voor een dagje shoppen met de kids of een romantisch avondje uit eten. Of pak de auto de auto als dat handiger is. Je hebt recht op één parkeervergunning per woning.

lees meer

lees minder

Ext herenhuizen low res
Ext twee kappers low res

Twee-onder-één-kapwoningen

Deze stijlvolle twee-onder-één kap woningen geven je een heerlijk ruimtelijk gevoel door een extra hoog plafond, van bijna 3m hoog op de begane grond. En door de open indeling komt er lekker veel licht binnen. Aan de voorzijde van de woning kijk je over de gehele parktuin, over ruimtelijk gesproken! 

Maar niet alleen de binnenkant van de woning is mooi. Voor wie nét even iets meer wil, zijn er twee woningen met extra detaillering aan de voorzijde met groen geglazuurde stenen. Een ware lust voor het oog. Verder heeft elke woning 3 slaapkamers en een aparte wasruimte.

Ook buiten staat een ruimtelijk gevoel voorop. Met een kavel van bijna 200m2 aan het water wil je nooit meer iets anders. Deze tuin biedt naast een rustgevende plek om te genieten ook nog eens een aparte berging waar je de kussens van je loungeset en nog veel meer kwijt kunt.

De woningen zijn energiezuinig. Dat is natuurlijk fijn, alles is goed geïsoleerd en de verwarming wordt geregeld door de warmtepomp in combinatie met zonnepanelen.
Deze woningen liggen aan één zijde vrij, waardoor je makkelijk langs de woning naar de achtertuin kan lopen. Makkelijk als je in de tuin aan het werk bent, of je de fiets in de berging wil zetten.

lees meer

lees minder

Villa's

In deze luxe villa’s geniet je aan alle zijden van het parkgevoel. Het historische Van Bergen IJzendoornpark vormt je tweede achtertuin. En aan de voorkant kijk je vanaf één of meerdere balkons uit op het nieuwe stadspark van Parcour. De villa’s hebben aan deze zijde grote erkers met ruime woonkeukens. 

 Er zijn drie typen villa’s met twee of drie woonlagen, vrijstaand en geschakeld.  Alle villa’s hebben een riante tuin die grenst aan een groen bosplantsoen. De plafondhoogte op de begane grond van bijna drie meter en de hoog uitgestrekte raampartijen zorgen voor een extra ruimtelijk gevoel en licht in de woning.Het groen geglazuurde metselwerk vormt een symbolische overgang van park naar bebouwing.

De half vrijstaande villa’s staan in het midden, één met twee en één met drie verdiepingen. Qua indeling zijn ze precies hetzelfde als de vrijstaande villa’s. 

Op de kop van het park staat onze ‘Special’. Deze villa is gedraaid waardoor de hele woonkamer aan de achtertuin gelegen is. Ook alle slaapkamers profteren van deze zonnige zuidelijke ligging. Vanuit deze woning is de relatie met het Van Bergen IJzendoornpark het grootst.
Alles aan deze woning is net iets specialer: de woonkamer is lichter en ruimer dan de andere woningen, met een zeer riante woonkeuken als pronkstuk. Bovendien is de tuin breder en groter dan de andere woningtypes.

Het energieverbruik is laag, want je huis wordt verwarmd door een luchtwarmtepomp in combinatie met zonnepanelen en alles is perfect geïsoleerd. Rij je elektrisch? Dan is het mogelijk om je auto voor de deur op te laden. Of loop naar het station om de hoek als je liever de trein pakt naar je werk.

lees meer

lees minder

Ext villas low res

Bekijk hier de VR tour op volledig scherm.