“Bijna te mooi om waar te zijn”

Interview nieuwe bewoners Bouwnummer 53

Wonen in Parcour is een voorrecht. Dit realiseerden Carl en Angela Bassie zich direct toen ze hoorden van de ontwikkeling van deze nieuwe wijk in het hart van Gouda. Als architect en interieurarchitect zitten ze natuurlijk dicht op het vuur. Ze weten als geen ander wanneer er een mooie kans voorbijkomt. En die hebben ze met beide handen aangegrepen.

Parcour interview

Carl Bassie – architect
Angela Bassie – interieurarchitect

Hoe kwamen jullie op het spoor van Parcour?

“We hebben een heerlijk huis,” vertelt Carl. “Als we het konden verplaatsen naar een rustigere, ruimere plek, dan hadden we het zeker gedaan. Maar nu we twee jonge kinderen en een hond hebben, is extra leefruimte echt een wens. En niet onbelangrijk," hij kijkt even naar zijn vrouw, "is het wooncomfort dat onze nieuwe woning biedt.

Onze authentieke, gerenoveerde woning heeft z’n charmes, maar het is toch wel erg fijn dat we straks geen tocht en krakende trappen meer hebben. In plaats daarvan krijgen we een volledig nieuwe woning waarin aan alles is gedacht, van energiezuinige verwarming tot de voorbereiding voor elektrische laadpalen in de tuin.”

Droom je er niet van om je eigen huis te ontwerpen?
Dit is een vraag die Carl vaak hoort. “Begrijpelijk, maar voor mij werkt het niet zo,” vertelt hij. “Ik vind het fantastisch om te ontwerpen, maar het is niet m’n droom om in het door mijzelf ontworpen perfecte plaatje te wonen. Uiteindelijk bepaalt niet de buitenkant, maar het wooncomfort, de woonruimte en de ligging of een woning ideaal is voor ons gezin. Die perfecte combinatie hebben we nu gevonden.

In onze nieuwe villa hebben we straks het stadspark als voortuin, waarin de kinderen lekker kunnen spelen. En we lopen vanuit onze woning zó het historische Van Bergen IJzendoornpark in om de hond even uit te laten. Wie heeft er nou zo’n achtertuin? Het komt ons ook prima uit dat we niet direct hoeven te verhuizen. De jongste is pas een paar maanden oud. Alleen maar fijn dat we er rustig naartoe kunnen leven."

Is het wonen bij het spoor voor jullie ook een voordeel?
“Zeker, het heeft wel iets speciaals. Het is mooi om op zo’n iconische plek te wonen en nog praktisch ook. Onze familie en vrienden lopen straks vanaf het perron zó bij ons de tuin in. Ideaal, toch? En we vinden het zelf ook makkelijk. Angela komt uit Londen en is gek op Rotterdam. Met het spoor en OV om de hoek zit je hier zó."

Jullie hebben je plekje voor de komende jaren wel gevonden?
“Dat is wel het plan. We hebben in Parcour de unieke combinatie van het wonen in de stad, omringd door groen. Urban vibes én parkzicht. Dat is echt waanzinnig. Zo’n kans krijg je bijna nergens.”

“We zijn trots dat we hier mogen wonen, beter wordt het niet.”