Locatie

Gouda Centrum

Gouda heeft een sfeervolle, historische binnenstad met grachten, smalle steegjes, oude gevels en gezellige terrasjes. Wil je een avondje naar de bioscoop, een museum bezoeken of lekker uit eten? Het kan allemaal. Ga op zoek naar de mooiste, verscholen plekjes en parels van de stad. 

Er zijn natuurlijk ook volop winkels, zorgvoorzieningen en sportverenigingen. Ga bijvoorbeeld zwemmen in het Groenhovenbad, hockeyen bij de Goudse Mixed Hockey club of met de kleintjes trampolinespringen bij Jumpsquare Gouda.

Je hebt in Gouda het brede aanbod van de stad met een vleugje dorpse gezelligheid. En vind je in het centrum niet wat je zoekt? Je zit ook zó in de omliggende steden.

Centrale ligging 

Parcour ligt in het hart van Gouda, tussen het station en het Van Bergen IJzendoorn Park. Heerlijk centraal. Vanuit je huis wandel je zo het park in voor een gezellige picknick. Of loop na het avondeten nog even een ontspannen rondje door het groen.

Met het station om de hoek zit je in maximaal 20 minuten in Utrecht, Den Haag of Rotterdam. Ook met de auto is de verbinding naar deze steden goed. Zo reis je snel naar je werk of familie en ga je er makkelijk een dagje op uit. Bijvoorbeeld naar het Booijmans van Beuningen in Rotterdam, het Binnenhof in Den Haag of het Centraal Museum in Utrecht. 

Middenin het groene hart

Gouda ligt midden in een groenrijke omgeving. De Goudse Hout is met ruim 83 hectare groen hét natuurgebied van Gouda, maar je fietst ook zo naar ’t Weegje: een grote plas omgeven door bos. Ideaal als je een natuurliefhebber bent of graag even uitwaait in je vrije tijd. Je kunt hier wandelen, fietsen, roeien, paardrijden en het is een heerlijke omgeving voor zwemliefhebbers. De Reeuwijkse plassen liggen om de hoek.

Parcour ligt naast het treinstation en daarmee ook naast het spoor. De relatie met het spoor is in de wijk aanwezig. Het relaishuis blijft bijvoorbeeld staan. Hier bevinden zich de kabels en leidingen voor het spoornet in Zuid-Holland, deze sturen de seinen en wissels aan. Het relaishuis word door bosplantsoen omringd, waardoor deze bijna niet meer te zien is. Aan de Noordwest zijde komt de Railinzetplaats. Deze plek wordt gebruikt om machines op het spoor te plaatsen om, op andere plekken, onderhoud te plegen. 

Om de railinzetplaats komt een geluidsmuur van 4,5 meter hoog zodat het geluid beperkt blijft.
De geluidsmuur begint bij de Railinzetplaats waar hij het hoogst is. Tussen de stadswoningen en het spoor is de onderkant circa 1 meter gesloten en daarna circa 1 meter gaashekwerk. Naar het noordoosten toe loopt de muur weer iets omhoog. Voor meer informatie over de spoorzaken bij Parcour, klik hier.

Bekijk hier de VR tour op volledig scherm.

“Dit project is onderdeel van de Spoorzone. In de Spoorzone komen woningen en voorzieningen voor iedereen die wil wonen, werken en ontspannen in het hart van Gouda. De Spoorzone is een groot gebied rondom het spoor van Gouda en wordt een gebied waar het prettig wonen is voor elke portemonnee.”