bewust nieuwbouw

Ben je je aan het oriënteren op een huis of appartement? Nieuwbouw biedt verschillende voordelen. Zo is het in de huidige markt lastig om te weten hoeveel je moet bieden voor bestaande bouw. Met nieuwbouw koop je een woning tegen een vaste prijs. Dit is niet het enige voordeel, bekijk hieronder de 3 grootste voordelen:

Onderhouds­arm

Doordat alles aan het huis nieuw en fris is, heb je nauwelijks tot geen onderhoud nodig voor de eerste vijf jaar.

Dat betekent dat je ook geen overlast hebt door onderhoudswerkzaamheden en je bespaart op de onderhoudskosten. En mochten er in de eerste jaren bouwkundige gebreken aan het licht komen, dan kunnen die dankzij de garantieregeling voor je opgelost worden.

Energie­zuinig

Met standaard een energieverbruik dat overeenkomt met energielabel A, is uw nieuwbouwhuis zeer energiezuinig.

Dat merk je aan je energierekening. En je draagt hiermee bij aan een beter klimaat en een beter milieu. Daarnaast wil de Rijksoverheid de CO2-uitstoot verminderen door de overstap te maken op duurzame energie. Vanaf 2050 kun je in principe niet meer koken of stoken op aardgas. De nieuwbouw van tegenwoordig houdt hier rekening mee, terwijl dit vaak nog niet in bestaande bouw aangepast is.

Op maat

Meepraten over het ontwerp, een andere indeling kiezen en opties laten uitvoeren. Op vele manieren kun je van een nieuwbouwhuis écht jouw huis maken.

Vaak kun je de keuken, badkamer en sanitair naar eigen smaak uitzoeken. Verder kun je bij een nieuwbouwhuis meerwerkopties kiezen voor onder meer een dakkapel, een aanbouw, een opbouw of een erker. En in overleg met de bouwer kun je ook nog eens andere persoonlijke woonwensen laten uitvoeren. Hoeveel maatwerk mogelijk is, verschilt per project en per woning.

Benieuwd naar nog meer voordelen?